Пет души са били убити, а десетки са ранени при ракетен обстрел

...
Пет души са били убити, а десетки са ранени при ракетен обстрел
Коментари Харесай

Петима убити и десетки ранени при удар срещу 9-етажен блок с руска ракета в Днепър - Свят

Пет души са били убити, а десетки са ранени при ракетен обстрел на Днепър от съветската войска, заяви УНИАН. Ръководителят на Днепропетровската регионална военна администрация Валентин Резниченко заяви, при съветската терористична офанзива са убити петима, а потърпевшите са 27, само че съгласно известия в осведомителните организации и обществените мрежи, броят им е много по-голям. Резниченко добави, че всички потърпевши са откарани в болница.



Всички са потърпевши при офанзива с съветска ракета против 9-етажен жилищен блок в Днепър. При удара, съгласно публикуваните фрагменти, е бил погубен изцяло един от входовете на постройката.

„ Разговарях с кмета на Днепър - Борис Филатов, той към този момент е на мястото, където Русия провежда гнет. Всички избавителни служби работят Сила и устойчивост на жителите на Днепър! “, написа в канала си в Телеграм заместник-ръководителят на президентската канцелария на Володимир Зеленски Кирило Тимошенко.

Ръководителят на държавната работа за изключителни обстановки Сергей Крук разгласи, че по време на избавителната интервенция в руините на постройката са били избавени 15 души. Спасителите работят в интензивен режим, привлечени са 80 души от персоналния състав и 20 единици техника.

От президентския офис демонстрираха по какъв начин протича самата избавителна интервенция. Свалят хората от високите етажи благодарение на кранове, те алармират на спасителите с фенерчета и мобилни телефони.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР